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The Secret of the Eastern Wood Frog

According to a study published in a recent edition of the Journal of Physical Chemistry B, Eastern Wood frogs are able to survive being frozen for weeks. Not only is this discovery significant in that it may lead to better ways of storing food, it may also be helpful in improving fertility treatments.
Researchers from the University of Leeds in the United Kingdom have found that Eastern Wood frogs can freeze to temperatures as low as -8 degrees Celsius without damaging their health. They thaw off in the spring and simply carry on due to their blood, which contains a sugar alcohol called glycerol. This compound can stop cells from deteriorating when they enter freezing temperatures. The researchers are currently trying to understand how glycerol can act as a cryoprotectant - a substance that prevents damage from the cold.

“If we understand what glycerol is doing, we might be able to fine-tune some of these cryoprotectants in order to find more effective combinations,” said Dr. Lorna Dougan, the lead author of the study. Her team of scientists recreated the frozen frog conditions and found that glycerol was crucial in preventing ice crystals from forming in freezing water. These findings may one day aid in discovering more effective methods of freezing food and even eggs used in IVF treatments.

“The experiments provide more insight into the fundamental properties of water. It raises questions about what cryoprotectants are doing in living organisms and could help us understand how these organisms survive,” Dougan explained.



Chris Hong
Staff Reporter
(chrishong@timescore.co.kr)

Journal of Physical Chemistry B의 최근 호에 게재된 연구에 따르면, Eastern Wood frogs는 몇 주 동안 얼려진 상태에서도 살아남을 수 있다. 이 발견이 음식 보관에 더 효과적인 방법으로 이어질 수 있다는 것뿐만 아니라, 또한 그것이 불임치료 개선에 도움이 될 수도 있다는 점에서 매우 중요하다. 영국 리즈 대학의 연구원들은 Eastern Wood frogs가 건강에 손상이 없이 섭씨 영하 8도만큼 낮은 온도에서 냉동될 수 있다는 것을 발견했다. 그들은 봄에 해동되고 글리세롤이라 불리는 당 알코올을 함유한 그들의 혈액 덕분에 평범하게 계속 살아간다. 이 화합물은 그들이 동결온도에 도달했을 때 세포들이 악화되는 것을 막을 수 있다. 연구원들은 최근 글리세롤이 어떻게 추위로 인한 손상을 막는 물질인 동결방지제의 역할을 하는지 알아내려고 노력 중이다. “만약 우리가 글리세롤의 역할에 대해 알아낸다면, 우리는 더 효과적인 조합을 찾아내기 위해 이런 동결방지제의 일부를 미세 조정하는 것이 가능해질 수도 있습니다”라고 그 연구의 주요 필자인 Lorna Dougan 박사가 말했다. 그녀의 과학자 팀은 그 냉동된 개구리의 상태를 재현했고 차가운 물에서 얼음 결정이 생성되는 것을 막는 데 글리세롤이 결정적이라는 것을 발견했다. 이런 발견들은 언젠가 음식물과 심지어 체외 수정에 사용되는 난자를 얼리는 데 더 효과적인 방법을 발견하는 것에 도움이 될 수 있다. “그 실험들은 물의 핵심적인 성질에 대한 더 많은 이해들을 제공합니다. 그것은 동결방지제가 살아있는 유기체에서 어떤 역할을 하는지에 대한 의문을 불러오고 우리가 이런 유기체가 어떻게 살아남는지에 대해 이해하는 것을 도울 수 있습니다”라고 Dougan이 설명했다.